Meest recente blogartikel

Wat is integraal ontwerpen?

Eric-Jan Dekker
door Eric-Jan Dekker op 15-10-19

Pagina 3 - Integrale aanpak

In de maakindustrie wil je niet alleen een functioneel ontwerp, maar onder andere ook optimale afstemming op de marktwens, een lagere kostprijs en voordeel ten opzichte van concurrenten. Integraal ontwerpen helpt je op tot het optimale ontwerp te komen. In dit artikel leg ik uit wat integraal ontwerpen is en waarom dit zo belangrijk is.

Wat is integraal ontwerpen?

Integraal ontwerpen is een ontwerpfilosofie. Waar system development is wat we doen, is integraal ontwerpen hoe we dit doen. Het is de gedachtegang achter het ontwerp. Een module, platform of systeem moet niet alleen technisch werken, maar ook aan andere voorwaarden voldoen. Bij integraal ontwerpen wordt gekeken naar al deze andere voorwaarden.

Wij durven te stellen dat een ontwikkeling alleen succesvol kan zijn als er met een integrale blik wordt ontwikkeld.

De gedachtegang achter het ontwerp

Het belangrijkste is natuurlijk dat de ontwikkeling de functionaliteit(en) uitvoert die het moet uitvoeren. Maar er zijn veel meer succesfactoren. Vandaag de dag moet er ook gekeken worden naar de kostprijs, het businessmodel van de klant, assemblagetijd, de logistieke kant en meer. De verschillende factoren kunnen voor onderlinge spanningen zorgen. Een klant kan een bepaalde ontwikkeling voor ogen hebben, maar deze tegelijkertijd duur vinden. Het is dan de taak van de engineers om de spanning tussen technisch en bijvoorbeeld verkoop of logistiek weg te halen.

Integraal ontwerpen kan gezien worden als een ontwerptraject waarbij een goed overzicht wordt gevormd van alle bijkomende specificaties.

Wil je meer weten over integraal ontwerpen? Download dan de whitepaper Integraal modulair ontwerpen.

Whitepaper Integraal modulair ontwerpen

Post en Dekker legt uit:
- Wat is modulair ontwerpen?
- Wat is configure-to-order?
- Wat is system development?
- Wat is moderne detachering?
- Wat is het V-model?

Eric-Jan Dekker
Geschreven door Eric-Jan Dekker
Eric-Jan is medeoprichter van Post en Dekker en een System Developer in hart en nieren. Hij heeft een passie voor het ontwerpen van slimme, innovatieve productfamilies. Jarenlange ervaring en een flinke dosis lef resulteerden in tal van mooie cases voor OEM-ers in uiteenlopende markten. Benieuwd wat Post en Dekker voor uw organisatie kan betekenen? Eric-Jan legt het u graag uit!
(020-4680839 | Eric-Jan@postendekker.nl)

Gerelateerde artikelen

Wat is system development?

De wereld verandert in snel tempo, zo ook de maakindustrie. Niet alleen heeft de maakindustrie te maken met technologische...

Eelco Post
Door Eelco Post - 23 maart 2023
VR-review als onderdeel van het ontwerpproces

Bij Post en Dekker zetten wij VR-review in als onderdeel van het ontwerpproces. Eerder vertelden wij al onze eerste ervaringen...

Eric-Jan Dekker
Door Eric-Jan Dekker - 10 oktober 2019