Meest recente blogartikel

Wat is system development?

Eelco Post
door Eelco Post op 23-03-23

houd-ontwikkelteam-draaiende

De wereld verandert in snel tempo, zo ook de maakindustrie. Niet alleen heeft de maakindustrie te maken met technologische ontwikkelingen, maar ook met toenemende concurrentie door low-cost players. Daarnaast staan doorlooptijden, kostprijs en flexibiliteit onder druk.

Hoe blijf je je in de maakindustrie ontwikkelen en zorg je voor een goede positie ten opzichte van je concurrenten? Het antwoord ligt in system development.

System development kan helpen bij het ontwikkelen en produceren van nieuwe producten en het beantwoorden van de ontwikkelvraag van bedrijven. Denk bijvoorbeeld aan die ene keer dat je eindelijk een nieuwe productlijn had bedacht dat de markt zou kunnen revolutioneren, maar dat je geen idee had hoe je het moest ontwikkelen en produceren in serie.

System development helpt je de nieuwe productlijn of platform te ontwikkelen en op grote schaal te produceren zodat jouw innovatie de concurrentie voorbij schiet! In dit blogartikel leer je wat system development is en hoe het in de praktijk kan worden toegepast.

Wat is System Development precies?

Maar wat is system development nu eigenlijk? System development is het ontwikkelen van modules, platformen of systemen om seriematig te produceren. Het doel is om bedrijven te helpen bij het beantwoorden van de ontwikkelvraag. Deze vraag kan voortkomen uit de behoefte aan variatie in de huidige productielijn of het vertalen van een idee naar een module, platform of systeem.

Een voorbeeld van System Development is onze samenwerking met Team Boon Edam. Je leest er alles over in “Samenwerken van idee tot serieproductie: onze samenwerking met Team Boon."

System development is een teamsport

System development is dus niet iets wat je alleen doet. Het is een teamsport waarbij samenwerking en overleg met medewerkers van de opdrachtgever en stakeholders cruciaal is. Sommige bedrijven kiezen ervoor om een team in te schakelen of te detacheren om dit te doen, terwijl anderen een compleet team inhuren.

Roadmap voor system development

Om ervoor te zorgen dat het ontwerpproces soepel verloopt en om ervoor te zorgen dat het eindproduct marktklaar is, heeft Post en Dekker een roadmap ontwikkeld voor system development.

Deze roadmap helpt om te bepalen wat de belangrijkste ontwikkelpunten zijn en welke stappen nodig zijn om het systeem te ontwikkelen.

New Call-to-action

Post en Dekker legt uit:
- Wat is modulair ontwerpen?
- Wat is configure-to-order?
- Wat is integraal ontwerpen?
- Wat is moderne detachering?
- Wat is het V-model?
- The fuzzy beginning van System Development

Eelco Post
Geschreven door Eelco Post
Eelco Post is medeoprichter van Post en Dekker. Al jarenlang staat Post en Dekker machinebouwers bij in het innoveren en ontwerpen van slimme, flexibele en innovatie productplatforms. Benieuwd wat Post en Dekker voor uw organisatie kan betekenen? Eelco legt het u graag uit!
(020-4680839 | Eelco@postendekker.nl)

Gerelateerde artikelen

Wat is integraal ontwerpen?

In de maakindustrie wil je niet alleen een functioneel ontwerp, maar onder andere ook optimale afstemming op de marktwens, een...

Eric-Jan Dekker
Door Eric-Jan Dekker - 15 oktober 2019
VR-review als onderdeel van het ontwerpproces

Bij Post en Dekker zetten wij VR-review in als onderdeel van het ontwerpproces. Eerder vertelden wij al onze eerste ervaringen...

Eric-Jan Dekker
Door Eric-Jan Dekker - 10 oktober 2019