Meest recente blogartikel

Wat is system development?

Eelco Post
door Eelco Post op 14-10-19

houd-ontwikkelteam-draaiende

De wereld verandert in snel tempo, zo ook de maakindustrie. Niet alleen heeft de maakindustrie te maken met technologische ontwikkelingen, maar ook met toenemende concurrentie door low-cost players. Daarnaast staan doorlooptijden, kostprijs en flexibiliteit onder druk.

Hoe blijf je je in de maakindustrie ontwikkelen en zorg je voor een goede positie ten opzichte van je concurrenten? Het antwoord ligt in system development. In dit artikel leg ik uit wat system development is in de ogen van Post en Dekker.

Wat is system development?

System development is het ontwikkelen van een module, platform of systeem. Het doel van system development is altijd om seriematig te produceren, of het nu om kleine of grote series gaat.

System development zorgt voor het antwoord op de ontwikkelvraag

System development helpt bij het realiseren van het antwoord op de ontwikkelvraag. Deze ontwikkelvraag kan twee aanleidingen hebben. Zo kunnen OEM’ers behoefte hebben aan een variatie in hun huidige productielijn. Hierbij komt ook modulair ontwerpen om de hoek kijken. Hierbij worden modules met ieder een eigen functie ontworpen, die een samenwerkend geheel vormen.

De andere aanleiding is vertalen van een idee naar een module, platform of systeem. OEM’ers zijn goed in staat om research te doen, maar het (door)ontwikkelen van een serie kan lastig worden. De huidige werkzaamheden lopen vaak door en (door)ontwikkelingen hebben niet de focus.


Ontwikkelen is teamsport

Voor het vertalen van een ontwikkelvraag naar een ontwerp kan een bedrijf meerdere keuzes maken. Er kan gekozen worden om zelf het ontwerp te ontwikkelen, gebruik te maken van detachering of een compleet team in te huren.

System development is een teamsport. Post en Dekker is hierop ingesteld en biedt de mogelijkheid om een team in te schakelen, moderne detachering genaamd. Voor ons is system development dagelijkse kost. Ons team gaat aan de slag met het ontwikkelen van een module, platform of systeem. Uiteraard wordt hiervoor nauw samengewerkt en overlegt met medewerkers van de opdrachtgever en met stakeholders. Alles wordt in het werk gesteld om de juiste ontwikkeling te maken. De opdrachtgever kan de focus houden op de dagelijkse gang van zaken, terwijl ons team ondertussen werkt aan het (door)ontwikkelen van het systeem.

Roadmap voor system development

Bij Post en Dekker hebben wij vanuit ons Bridging the Challenge programma een roadmap voor system development ontwikkeld. Het vormt een belangrijke basis voor een succesvol ontwerp en het markt klaar maken van productfamilies. Tijdens de ontwikkelfase maken wij gebruik van onze uitgebreide set aan diverse tools, waaronder het V-Model, een VR-review en System Architecture, we hanteren een integrale ontwerp benadering om een optimaal ontwerp tegen een best cost prijs te bereiken.

Wil je meer weten over system development en onze roadmap voor innovatie? Download dan de facesheet Roadmap voor innovatie!

New Call-to-action

Post en Dekker legt uit:
- Wat is modulair ontwerpen?
- Wat is configure-to-order?
- Wat is integraal ontwerpen?
- Wat is moderne detachering?
- Wat is het V-model?
- The fuzzy beginning van System Development

Eelco Post
Geschreven door Eelco Post
Eelco Post is medeoprichter van Post en Dekker. Al jarenlang staat Post en Dekker machinebouwers bij in het innoveren en ontwerpen van slimme, flexibele en innovatie productplatforms. Benieuwd wat Post en Dekker voor uw organisatie kan betekenen? Eelco legt het u graag uit!
(020-4680839 | Eelco@postendekker.nl)

Gerelateerde artikelen

Wat is integraal ontwerpen?

In de maakindustrie wil je niet alleen een functioneel ontwerp, maar onder andere ook optimale afstemming op de marktwens, een...

Eric-Jan Dekker
Door Eric-Jan Dekker - 15 oktober 2019
VR-review als onderdeel van het ontwerpproces

Bij Post en Dekker zetten wij VR-review in als onderdeel van het ontwerpproces. Eerder vertelden wij al onze eerste ervaringen...

Eric-Jan Dekker
Door Eric-Jan Dekker - 10 oktober 2019