Meest recente blogartikel

Welkom in de productiefamilie: 3D-printen

Eric-Jan Dekker
door Eric-Jan Dekker op 04-02-16

3d printen

Proberen wij met onze aanpak van standaardisatie en modularisatie bij OEM’ers hun dure en tijdrovende maatwerk zoveel mogelijk te beperken, komt er een productietechniek die deze filosofie overhoop lijkt te gooien. 3D-printen biedt alle denkbare ontwerpvrijheid tegen een kostprijs die onafhankelijk is van de seriegrootte; enkelstuks is net zo duur (of goedkoop) als één stuk uit een grote serie. Een uitkomst voor maatwerk, maar niet per se de beste oplossing voor grotere series. Vergelijk het met 2D-printen: enkelvoudige documenten en boekjes/brochures tot misschien 100 of 200 stuks ga je digitaal printen, bij grotere aantallen geeft drukken – bijvoorbeeld offset – een kwalitatief en kostentechnisch beter resultaat.

Daarom zien wij geen bedreiging in 3D-printen; het wordt niet de vervanging van alle conventionele productiemethoden en ook niet de doodsteek voor smart customization. Voor modules die in honderd- of duizendtallen nodig zijn, is een keur aan hoogwaardige productietechnieken beschikbaar. 3D-printen, of Additive Manufacturing, is veeleer een aanvulling. Want in elke productfamilie die wij slim ontwerpen, zitten wel een of meerdere modules die nog klantspecifiek moeten worden getekend en gefabriceerd. Bij het engineeren (to order) van die modules komt 3D-printen juist geweldig van pas, want het geeft de OEM’er de ontwerpvrijheid om die modules echt 100% klantspecifiek te maken en snel te realiseren.

Zo verenigen smart customization en 3D-printen ‘the best of worlds’: efficiënt geproduceerde standaardmodules en optimaal ontworpen maatwerkmodules gecombineerd tot het beste antwoord op de klantvraag.

Wij maken veelvuldig gebruik van 3d printen. Bent u benieuwd naar onze organisatie of werkwijze. Download dan de whitepaper Creating new business for OEM.

Creating new business for OEM

Eric-Jan Dekker
Geschreven door Eric-Jan Dekker
Eric-Jan is medeoprichter van Post en Dekker en een System Developer in hart en nieren. Hij heeft een passie voor het ontwerpen van slimme, innovatieve productfamilies. Jarenlange ervaring en een flinke dosis lef resulteerden in tal van mooie cases voor OEM-ers in uiteenlopende markten. Benieuwd wat Post en Dekker voor uw organisatie kan betekenen? Eric-Jan legt het u graag uit!
(020-4680839 | Eric-Jan@postendekker.nl)

Gerelateerde artikelen

Post en Dekker en Yellax – Samen aan de slag voor de OEM’er

Samen sta je sterker en bereik je meer. Dat is hoe wij onze samenwerking met Yellax ervaren. Door de samenbundeling van onze...

Eric-Jan Dekker
Door Eric-Jan Dekker - 18 augustus 2021
Maak snelle ontwerpkeuzes met prototyping

Met onze hoge kwaliteit prototypes ondersteunen wij de klant met het doorlopen van verschillende fases door het ontwerpproces...

Eric-Jan Dekker
Door Eric-Jan Dekker - 16 juni 2021
Link Magazine platform Smart Customization van start

Tijd voor iets nieuws met meer focus op verbinding tussen technologie, markt en mens! Samen met Yellax, IPL en MTA werkt Post...

Eric-Jan Dekker
Door Eric-Jan Dekker - 3 mei 2021