Meest recente blogartikel

Hoe we de acceptatie bij ontwikkelingen vergroten met VR

Eric-Jan Dekker
door Eric-Jan Dekker op 23-05-19

vr-sessie_PD

De toepassing van VR, oftewel virtual reality, is de afgelopen jaren flink toegenomen. Ook bij Post en Dekker maken wij hier gebruik van om de acceptatie bij ontwikkelingen te verhogen. In dit artikel vertel ik hoe wij VR inzetten.

Ons experiment met virtual reality

Bij wijze van experiment hebben wij gebruik gemaakt van een VR-bril om betrokkenen bij het project al in de ontwerpfase mee te nemen. Iedere machine wordt ontworpen in 3D-CAD, wat het mogelijk maakt om de 3D-tekening in te laden in een virtuele omgeving. Hierdoor is het mogelijk om het ontwerp ‘in het echt’ te kunnen zien en er omheen te lopen. Ook kunnen handelingen en functies worden bekeken en uitgevoerd.

Niet alleen voor leden van het projectteam is het interessant om een VR-bril op te zetten, maar juist ook voor bijvoorbeeld de gebruikers of verkopers. In een vroeg stadium kan je een breed spectrum aan betrokkenen meenemen in de ontwikkeling én om feedback vragen. Hiermee wordt de acceptatie bij medewerkers verhoogd en wordt er in een vroeg stadium waardevolle feedback verzameld, die vervolgens direct verwerkt kan worden om het ontwerp te verbeteren.


Van testomgeving naar vaste opstelling

Ons experiment is positief ontvangen door klanten. Er werd erg enthousiast gereageerd op de toepassing. Medewerkers van onder andere productie en service zagen nu het ontwerp in 3D op ware grootte. Er kon virtueel worden geassembleerd en proefgedraaid.

Het experiment was zo’n groot succes dat we hebben besloten om een vaste VR-ruimte in te gaan richten. Tevens blijft het mogelijk om de VR-bril mee te nemen naar de klant, om hier het 3D-ontwerp ‘in het echt’ te ervaren. Drie van onze klanten willen graag meewerken aan de realisatie van een speciale VR-ruimte. Samen gaan wij nu aan de slag om virtual reality te integreren in onze roadmap.

Wil je meer weten over wat ons drijft en hoe wij denken en werken? Download dan de whitepaper Creating new business for OEM. 

Creating new business for OEM

Eric-Jan Dekker
Geschreven door Eric-Jan Dekker
Eric-Jan is medeoprichter van Post en Dekker en een System Developer in hart en nieren. Hij heeft een passie voor het ontwerpen van slimme, innovatieve productfamilies. Jarenlange ervaring en een flinke dosis lef resulteerden in tal van mooie cases voor OEM-ers in uiteenlopende markten. Benieuwd wat Post en Dekker voor uw organisatie kan betekenen? Eric-Jan legt het u graag uit!
(020-4680839 | Eric-Jan@postendekker.nl)

Gerelateerde artikelen

Post en Dekker werkt met partners aan VentilAid Pro

Het Coronavirus houdt Nederland en de rest van de wereld flink in zijn greep. Niet alleen zijn de effecten van de maatregelen...

Eric-Jan Dekker
Door Eric-Jan Dekker - 21 april 2020
Onze toolbox: conceptontwikkeling – van niets naar iets

Vanuit de serie 'Onze toolbox' delen we ditmaal onze visie en werkwijze ten aanzien van conceptstudie en -ontwikkeling.

Binnen

Nicoline Marselis
Door Nicoline Marselis - 13 maart 2019