Meest recente blogartikel

Link Magazine platform Smart Customization van start

Eric-Jan Dekker
door Eric-Jan Dekker op 03-05-21

Violet Creatieve Baan Post  Vacature  Aankondiging Twitter Bericht

Tijd voor iets nieuws met meer focus op verbinding tussen technologie, markt en mens! Samen met Yellax, IPL en MTA werkt Post en Dekker mee aan het nieuwe Configure-to-Order platform van Link Magazine.

Behoefte aan het delen van kennis

Bij veel OEM’ers in de maakindustrie zien we de behoeften om kennis te delen in de vorm van best practices. Bij Post en Dekker organiseren wij al digitale ronde tafel - sessies met andere OEM’ers. Het platform voor Smart Customization gaat weer net een stapje verder.

Samen met andere koplopers in de industrie, OEM-ers, bundelen we onze krachten om bedrijven bewust te maken van CtO-uitdagingen. Tegelijkertijd laten we ze kennismaken met Smart Customization. Dit alles in de vorm van informatieve artikelen via Link Magazine.

Verbinding

Naast het delen van kennis maakt het platform het mogelijk om OEM’ers met elkaar te verbinden waardoor het uitwisselen van ervaringen mogelijk is.

Bedrijven zien toekomst in het toepassen van Configure-to-Order maar lopen vast met het ontwikkelen van een actieplan, het neerzetten van een CtO-visie of het opzetten in de praktijk. De platformpartners willen hier elkaar mee helpen.

Start van het platform: hoe verliep de eerste meeting?

Afgelopen 18 maart was de eerste (online) bijeenkomst omtrent het platform voor Smart Customization. We kunnen dus zeggen dat we van start zijn!

Samen met 9 OEM’ers zijn we het gesprek aangegaan over verschillende vraagstukken op gebied van configureren en modulair ontwerpen. Opvallend aan de sfeer was dat alle deelnemers enthousiast en gemotiveerd werden door de ervaringen van anderen. Zo vroeg ieder zich af: wat kan Smart Customization mij brengen en hoe kom ik daar?

Voor Post en Dekker en andere partners zijn deze sessies waardevol om te bekijken welke vragen er spelen bij Configure-to-Order en Smart Customization om onze dienstverlening daarop aan te sluiten.

Wat kan je verwachten van het Smart Customization Platform?

In de komende sessies wordt er met verschillende OEM’ers gebrainstormd over toonaangevende onderwerpen waar veel vragen over zijn. Het doel? Het delen van onze kennis en expertise om ook jou als OEM’er op weg te helpen.

De onderwerpen die in de toekomst aan bod komen:

  • Hoe maak je een multi disciplinair product structuur?
  • Hoe maak je een product structuur die aansluit bij de marktvraag?
  • Wat moet je investeren en hoe kader je het af? (Quick wins)
  • Implementeren van Configure-to-Order en met welke systemen?

Uiteraard wordt deze kennis en ervaringen omgetoverd naar waardevolle artikelen die je kan vinden in Link Magazine én op onze website. Wil je op de hoogte blijven over de ontwikkelingen van Smart Customization en Configure-to-Order? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Download de Smart Customization Checklist

Wil je weten of Smart Customization iets voor jou is? Het Post en Dekker team heeft een nuttige checklist voor je opgesteld. Download hem hier:

Nieuwe call-to-action

Eric-Jan Dekker
Geschreven door Eric-Jan Dekker
Eric-Jan is medeoprichter van Post en Dekker en een System Developer in hart en nieren. Hij heeft een passie voor het ontwerpen van slimme, innovatieve productfamilies. Jarenlange ervaring en een flinke dosis lef resulteerden in tal van mooie cases voor OEM-ers in uiteenlopende markten. Benieuwd wat Post en Dekker voor uw organisatie kan betekenen? Eric-Jan legt het u graag uit!
(020-4680839 | Eric-Jan@postendekker.nl)

Gerelateerde artikelen

Post en Dekker en Yellax – Samen aan de slag voor de OEM’er

Samen sta je sterker en bereik je meer. Dat is hoe wij onze samenwerking met Yellax ervaren. Door de samenbundeling van onze...

Eric-Jan Dekker
Door Eric-Jan Dekker - 18 augustus 2021
Drivers en drempels bij Configure-to-Order

Bij Post en Dekker denken wij graag actief met je mee. Dit doen wij door oplossingen te bieden op het moment dat jij die als...

Eric-Jan Dekker
Door Eric-Jan Dekker - 15 december 2020