Meest recente blogartikel

Waarom samenwerken in system development?

Eric-Jan Dekker
door Eric-Jan Dekker op 09-05-18

samenwerken
Veel Nederlandse OEM-ers zijn groot geworden met het doorontwikkelen van een specifieke technologie. Maar om voorop te blijven lopen is het noodzaak om te innoveren. Stilstand is achteruitgang en verkleint het concurrentievoordeel binnen een wereldmarkt die op zichzelf al met de dag concurrerender wordt.

Slimme system development is key. Maar hoe organiseer je een ontwikkelketen, hoe zet je het projectteam op en zorg je ervoor dat een ontwerp 'marktklaar' wordt gemaakt? Kun je dit zelf of moet je samenwerking zoeken?

In dit artikel beschrijf ik enkele voordelen van samenwerken met een system developer zoals Post en Dekker.

Nederlandse OEM-ers zijn gewend te blijven innoveren en in veel markten zijn het dan ook de Nederlanders die domineren. De OEM-er doet onderzoek en de orderengineering, zaken die zij prima zelf kan doen. Ook aansturing en software implementeren, configureren en bedienen lukt wel.

Maar wat dan nodig is, is doorontwikkeling van de technologie. En onder andere daar ligt de uitdaging. Want het zijn technologische innovaties die aantonen dat er muziek in zit. Doorontwikkeling van deze technologie in een systeem wat wereldwijd aan een specifieke marktvraag voldoet is een tweede.

Samenwerken met de system developer

Als system developer zien we dat het verder ontwikkelen van de technologie en het opstarten van een vaak klantspecifieke, kleine serieproductie ons op het lijf is geschreven. Post en Dekker is (even kort door de bocht genomen) een ontwikkelfabriek. Wij werken gestructureerd en zijn dagelijks bezig met system development. Dit is wat we doen en waar we goed in zijn.

Een andere belangrijk voordeel is dat een goede system developer risico’s beter en sneller weet te reduceren. Dit verkort de time-to-market, iets wat tegenwoordig cruciaal is voor de succesvolle introductie van ontwikkelde producten. Post en Dekker doet dit door zoveel mogelijk Agile te werken, maar wel in combinatie met klassiek projectmanagement Prince2.

  • Samenwerking in de ontwikkelketen
    Wanneer je samenwerkt met een system developer bundel je krachten en verkort je de doorlooptijd van de onwikkelketen. Ook de kwaliteit neemt toe. Dit komt omdat de OEM-er constant wordt uitgedaagd buiten de vaste paden te treden en wordt gedwongen mee te gaan. Een zelf opgezette ontwikkelketen strandt vaak in uit- en/of afstelgedrag. Het project wordt al snel naar de achtergrond verschoven in de drukte van de dag.

    De system developer levert nieuwe ideeën en werkt deze uit. Vanuit het idee, de technologie of innovatie van de klant gaan wij aan de slag om binnen tijd en budget de marktvraag in te vullen vanuit een integrale, gestructureerde aanpak. Hierbij is het belangrijk om goed de eisen van alle alle belanghebbenden scherp in beeld te krijgen.

    De system developer dient de mogelijkheden van de supply chain en eisen vanuit de ontwikkelketen te kennen. Het organiseren van de inbreng van alle stakeholders op het juiste moment in het ontwikkelproject is dus bij uitstek een rol voor de system developer.
  • Samenwerken in de acceptatie
    Maar na het ontwikkelproject is de innovatie nog niet direct ‘marktklaar’, want deze moet eerst worden overgedragen aan de klant. De organisatie moet operationeel goed worden voorbereid. Post en Dekker helpt bij de implementatie en acceptatie. Om dit goed te kunnen doen is het van belang alle betrokkenen in een zo vroeg mogelijk stadium te betrekken in het productieproces.

Kortom, het levert veel voordeel op om samen te werken met een system developer. Die heeft de ervaring en alle knowhow, tools (zoals 3D printer voor het bouwen van een proof of concept) en software in huis om uw innovatiegraad naar een hoger level te tillen.

Lees hier hoe wij samenwerken met Team Buhrs. 
Lees hier hoe je succesvol start met System Developement. 

Creating new business for OEM

Eric-Jan Dekker
Geschreven door Eric-Jan Dekker
Eric-Jan is medeoprichter van Post en Dekker en een System Developer in hart en nieren. Hij heeft een passie voor het ontwerpen van slimme, innovatieve productfamilies. Jarenlange ervaring en een flinke dosis lef resulteerden in tal van mooie cases voor OEM-ers in uiteenlopende markten. Benieuwd wat Post en Dekker voor uw organisatie kan betekenen? Eric-Jan legt het u graag uit!
(020-4680839 | Eric-Jan@postendekker.nl)

Gerelateerde artikelen

Post en Dekker werkt met partners aan VentilAid Pro

Het Coronavirus houdt Nederland en de rest van de wereld flink in zijn greep. Niet alleen zijn de effecten van de maatregelen...

Eric-Jan Dekker
Door Eric-Jan Dekker - 21 april 2020
Hoe we de acceptatie bij ontwikkelingen vergroten met VR

De toepassing van VR, oftewel virtual reality, is de afgelopen jaren flink toegenomen. Ook bij Post en Dekker maken wij hier...

Eric-Jan Dekker
Door Eric-Jan Dekker - 23 mei 2019
Onze toolbox: conceptontwikkeling – van niets naar iets

Vanuit de serie 'Onze toolbox' delen we ditmaal onze visie en werkwijze ten aanzien van conceptstudie en -ontwikkeling.

Binnen

Nicoline Marselis
Door Nicoline Marselis - 13 maart 2019