Meest recente blogartikel

Het verschil tussen traditionele en moderne detachering

Eric-Jan Dekker
door Eric-Jan Dekker op 22-09-16

Verschil tussen tradtionele en moderne detachering

Detachering komt veel voor in de Nederlandse maakindustrie. Vaak gebeurt dit vanuit een urgente situatie, zoals een onverwachte piekvraag, waardoor snelle actie noodzakelijk is. Door het inhuren van gespecialiseerd externe mankracht zorgt dit voor een oplossing op korte termijn.

De maakindustrie ontwikkelt zich steeds meer als flexibele sector, waarin dezelfde kwaliteit voor een steeds lagere integrale kostprijs geleverd moet worden. Hierbij is het zaak dat ook de manier van detacheren zich daarop aanpast. In dit artikel behandel ik het verschil tussen traditionele en moderne detachering.

Waarom detachering aan modernisering toe is

Het inhuren van extern personeel brengt op korte termijn voordelen met zich mee. Bijvoorbeeld bij het ontbreken van specifieke specialistische kennis of als er een onverwachte piekvraag optreedt die zorgt voor een tekort aan personeel.

Maar nadat een project afgerond is verdwijnt het externe personeel weer en zij nemen hun kennis weer mee. Op de lange termijn zijn deze voordelen dus te verwaarlozen. Als er gekeken wordt naar de het prijskaartje van detachering, dan is een oplossing voor de lange termijn wenselijk. Deze oplossing, waarin detacheringsbureau en opdrachtgever een langdurige relatie aangaan, is een moderne vorm van detachering. Geen los extern personeel, maar flexibele mankracht die de organisatie kent en die ingeschakeld wordt wanneer dat nodig is.

Het aangaan van een lange duurzame relatie

De relatie die ontstaat door moderne detachering is perfect afgestemd op de ontwikkelingen in een maakindustrie waarin u wordt gedwongen om flexibel te zijn. U werkt samen met een partij die bekend is met uw organisatie en alles wat daarbij komt kijken. Het personeel dat geleverd wordt kan te allen tijde ingezet worden.

Voor een goede relatie is een intake nodig waarin het detacheringsbureau zo veel mogelijk over uw organisatie en de werkwijze komt te weten. Op basis hiervan wordt een flexibele engineerings-unit opgezet met personen die zijn ingespeeld op de organisatie en de situaties waar u mee te maken krijgt.

Doordat deze engineerings-unit uw organisatie kent, kan het externe personeel moeiteloos op verschillende projecten worden ingezet. Het voordeel hiervan is dat kennis niet verloren gaat wanneer een project voltooid is. Bij volgende projecten hoeft het externe personeel niet (of maar minimaal ingewerkt) te worden. Zij kunnen gelijk aan de slag, waardoor u sneller resultaat boekt.

Wat moderne detachering op lange termijn oplevert

Moderne detachering werkt op korte termijn, maar ook op lange termijn levert het veel op voor uw organisatie:

  • Een langdurig sterke relatie met flexibele schil;
  • Eenvoudig schakelen (bij- en afschakelen tussen expertises en ervaringsniveau);
  • Een kortere time-to-market en een hogere return-on-investment;
  • Minder risico en meer voorspelbaarheid tijdens ontwikkeltrajecten;
  • Gemak van een goed ingevoerd en opgeleid flexibel team wat bekend is met uw productportfolio, bedrijfsprocessen en "do's and dont's" in uw organsatie.

Bridging the Gap

Post en Dekker levert moderne detacheringsdiensten van het Bridging the Gap programma. Hierbij is de relatie met de opdrachtgever de belangrijkste schakel. Om deze relatie op te kunnen bouwen wordt er altijd gestart met een uitvoerige intake. Dit gebeurt omdat elke OEM’er weer anders werkt en het van belang is precies te weten hoe de werkprocessen van de opdrachtgever eruit zien - van het opzetten van de tekeningen tot het inrichten van de stuklijst. Al deze informatie wordt zorgvuldig gedocumenteerd, zodat iedereen die we detacheren snel kan bijschakelen.

Wilt u meer weten over moderne detachering? Download dan de whitepaper Moderne detachering is teamsport.

whitepaper moderne detachering is teamsport

Eric-Jan Dekker
Geschreven door Eric-Jan Dekker
Eric-Jan is medeoprichter van Post en Dekker en een System Developer in hart en nieren. Hij heeft een passie voor het ontwerpen van slimme, innovatieve productfamilies. Jarenlange ervaring en een flinke dosis lef resulteerden in tal van mooie cases voor OEM-ers in uiteenlopende markten. Benieuwd wat Post en Dekker voor uw organisatie kan betekenen? Eric-Jan legt het u graag uit!
(020-4680839 | Eric-Jan@postendekker.nl)

Gerelateerde artikelen

Hoe we de acceptatie bij ontwikkelingen vergroten met VR

De toepassing van VR, oftewel virtual reality, is de afgelopen jaren flink toegenomen. Ook bij Post en Dekker maken wij hier...

Eric-Jan Dekker
Door Eric-Jan Dekker - 23 mei 2019
Toolbox artikel: conceptontwikkeling – van niets naar iets

Vanuit onze serie toolbox artikelen delen we ditmaal onze visie en werkwijze ten aanzien van conceptstudie en -ontwikkeling.

...

Nicoline Marcelis
Door Nicoline Marcelis - 13 maart 2019
Hoe borgt u innovatie in tijden van drukte?

De Nederlandse OEM’er is druk. Ondanks dat een organisatie een duidelijke visie heeft en ‘groot durft te denken’, kan de...

Eric-Jan Dekker
Door Eric-Jan Dekker - 10 juli 2018