Meest recente blogartikel

'The fuzzy beginning' van system development

Eric-Jan Dekker
door Eric-Jan Dekker op 02-03-22
fuzzy beginning system development

"Begin met het waarom."

Simon Sinek 

Wil jij baanbrekend innoveren en nieuwe systemen op de markt zetten? Dat willen we allemaal. Meestal begint jouw system development project met een vraag uit de markt, van een collega, of een vaag idee, dat langzaam vorm krijgt.

De uitdaging ligt bij benoemen van kansen en het maken van keuzes: wat gaan we wel en wat gaan we niet ontwikkelen?

De start van jouw system development project

OK, je hebt dus een idee voor een nieuw of verbeterde feature of modules aan jouw productplatform. Hoe ga je daarna te werk? Welke keuzes maak je? Waar liggen jouw beste kansen? Wat zijn jouw uitgangspunten bij je nieuwe system development project? Dat moet je natuurlijk eerst helder hebben!

Alles draait eigenlijk om het waarom. “Wat wil je bereiken met je nieuwe product en waarom?”. Zorg voor heldere doelstellingen aan het begin van jouw project. Dan verloopt de uitvoering gemakkelijker.

Laat onze OEM-experts jou daarom helpen met een helder projectplan. Met onze manier van werken maken we samen jouw project helder, overzichtelijk en voorspelbaar.

Waarom ‘waarom’ zo belangrijk is

Bij de start van een project is het woordje ‘waarom’ dus belangrijk. Maar waarom is dat? Wat betekent waarom eigenlijk voor jouw project?

Ga voor jezelf na wat er allemaal bij het project komt kijken. En welke resultaten wil je ermee behalen? Ook is het belangrijk om de toegevoegde waarde helder te hebben én wat daarvoor nodig is.

Welke belangen zijn er bij interne en externe stakeholders? Denk bijvoorbeeld aan de ontwikkelaars, verkoopteams, productieafdelingen en aandeelhouders. Hoe weeg je al die belangen tegen elkaar af? Hoe maak je keuzes bij een integrale ontwerp benadering?

Je wilt dus helder uiteenzetten waarom je jouw product gaat ontwikkelen. Hoe je dat gaat doen en wat de voordelen ervan zijn. Ben je zelf overtuigd? Dan motiveer je daarmee uiteindelijk ook al je stakeholders. Je zorgt zo dus voor draagvlak, wat leidt tot een grotere acceptatie van het eindproduct.

De aanpak van Post en Dekker

Als gespecialiseerde sparringpartner hebben wij veel integrale system development projecten op weg geholpen. Jou kunnen we dus ook helpen! Samen maken we jouw ‘fuzzy beginning’ helder en gestructureerd.

Het team van Post en Dekker denken met je mee. Samen brainstormen we uitgebreid over de front end van jouw system development, brengen we alle aspecten in kaart en de stappen die genomen moeten worden. Een heldere business case en een praktische roadmap is het resultaat.
Eerst kijken we breed naar alle mogelijke oplossingen. Met de beste ideeën gaan we verder. Alle keuzes proberen wij zo objectief mogelijk te maken. In sommige gevallen met weegfactoren of zelfs (big) data gedreven.

Tenslotte ontstaat er een ‘gedragen’ plan waar iedereen achter staat en accepteert.

Het V-model als basis voor system development

Bij onze system development projectaanpak maken wij gebruik van het V-model. Daarbij focussen we ons op structuur en een effectieve werkwijze.

Definitie & Analyse is de eerste fase van onze projectaanpak. In deze fase formuleren we alle belangrijke uitgangspunten met jou. Lees meer over het V-model in dit artikel.

Is een “fuzzy beginning” herkenbaar?

Klinkt een ‘fuzzy beginning’ bij system development jou bekend in de oren? En heb je daar hulp bij nodig? Laten we eens sparren. Met onze ervaring helpen we je graag met een duidelijke projectstart.

Laten we kennismaken! Maak een afspraak in mijn agenda via de knop hieronder. 

New call-to-action

Lees meer over System Development: 

Wat is System Development?
Waarom samenwerking in System Development
Elimineren van risico's in System development
5 onmisbare tools voor System Development
Het belang van integraal denken in System Development

Eric-Jan Dekker
Geschreven door Eric-Jan Dekker
Eric-Jan is medeoprichter van Post en Dekker en een System Developer in hart en nieren. Hij heeft een passie voor het ontwerpen van slimme, innovatieve productfamilies. Jarenlange ervaring en een flinke dosis lef resulteerden in tal van mooie cases voor OEM-ers in uiteenlopende markten. Benieuwd wat Post en Dekker voor uw organisatie kan betekenen? Eric-Jan legt het u graag uit!
(020-4680839 | Eric-Jan@postendekker.nl)