Meest recente blogartikel

Smart Industry, belangrijke pijler in onze eigen roadmap

Eelco Post
door Eelco Post op 04-06-19

post_en_dekker-1

Om onze opdrachtgevers goed te kunnen ondersteunen, kijken wij ook naar onze eigen toekomst. Begin dit jaar hebben wij ons strategisch plan vernieuwd. De grote vraag hierbij was: ‘Waar gaat Post en Dekker zich naar ontwikkelen?‘.  Het antwoord op deze vraag hebben wij samengevat in onze eigen roadmap. In dit artikel vertel ik hier meer over.

Opdrachtgevers en Smart Industry

Bij het vernieuwen van ons strategisch plan kwam steeds dezelfde uitdaging terug, namelijk hoe opdrachtgevers omgaan met trends en hoe wij hierin kunnen ondersteunen. De grote trend waar opdrachtgevers mee aan de slag gaan is Smart Industry. Het wordt na de mechanisatie, massaproductie en automatisering gezien als de vierde fase van de industriële ontwikkeling.

Smart Industry wordt ook wel Industry 4.0 genoemd. Bij Smart Industry worden de geautomatiseerde processen aan elkaar gekoppeld. Hierdoor wordt gegenereerde data actief toegepast en worden machines ‘smart’. Machines kunnen niet alleen op elkaar inspelen, maar ook ontstaat er een goed inzicht in de processen en de mogelijkheden voor optimalisatie.

 
Gebruik van data

Er wordt niet alleen in de fabriek gebruik gemaakt van de verzamelde data, het wordt ook gebruikt om het ontwikkeltraject te verbeteren. Hierbij kijken wij hoe machines beter én sneller kunnen worden ontwikkeld. Een collega vatte het mooi samen, onze missie is: ‘Slimmere machines ontwerpen en slim machines ontwerpen’.

Door het goed analyseren en toepassen van data in de conceptfase, kunnen er betere keuzes worden gemaakt. Vooraf kan er bekeken worden wat bijvoorbeeld de invloed van een bepaalde keuze is op de supply chain of de doorlooptijd. Deze KPI’s gebruiken we als dashboard gedurende het gehele ontwikkeltraject om engineering keuzes te toetsen.

Ook onze eigen toolkit krijgt een impuls: In het ontwikkeltraject maken wij gebruik van VR – reviews, waarin eindgebruikers parallel het ontwerp resultaat kunnen toetsen en accepteren en maken we gebruik van generative design. Bij generative design genereert software op basis van data ontwerpvoorstellen om zo onze engineers sneller een ontwerp te laten maken.

Servitization

Bij Smart Industry is ook servitization opkomende als trend. Servitization is het toevoegen van waarde door optimaal gebruik te maken van slimme machines. Dit kan bijvoorbeeld door producten of services toe te voegen. Welke kansen liggen hier en hoe moet een opdrachtgever hier op inspelen? Wij helpen onze opdrachtgevers om hier de juiste businessmodellen voor te ontwikkelen.

Bij servitization speelt modulair werken een grote rol, net als data. Met behulp van de data kunnen processen worden geoptimaliseerd en kan bekeken worden wat bijvoorbeeld de maximale productiehoeveelheid kan worden. Door het toepassen van verzamelde data gaan machines er anders uitzien en sluiten beter aan bij de behoeften van de opdrachtgever.

Trends toepassen

Veel klanten worstelen met het toepassen van trends. Ons team staat klaar om bij dit vraagstuk te helpen. Wij helpen bij het toepassen van de trend, het vinden van het juiste businessmodel en het ontwerp te verbeteren.

Benieuwd naar hoe wij werken? In de factsheet ‘Roadmap voor innovatie’ laten wij zien hoe onze roadmap is opgebouwd en hoe wij innovaties ontwikkelen en marktklaar maken.

New Call-to-action

Eelco Post
Geschreven door Eelco Post
Eelco Post is medeoprichter van Post en Dekker. Al jarenlang staat Post en Dekker machinebouwers bij in het innoveren en ontwerpen van slimme, flexibele en innovatie productplatforms. Benieuwd wat Post en Dekker voor uw organisatie kan betekenen? Eelco legt het u graag uit!
(020-4680839 | Eelco@postendekker.nl)

Gerelateerde artikelen

Wat is system development?

De wereld verandert in snel tempo, zo ook de maakindustrie. Niet alleen heeft de maakindustrie te maken met technologische...

Eelco Post
Door Eelco Post - 23 maart 2023
Wat is integraal ontwerpen?

In de maakindustrie wil je niet alleen een functioneel ontwerp, maar onder andere ook optimale afstemming op de marktwens, een...

Eric-Jan Dekker
Door Eric-Jan Dekker - 15 oktober 2019
VR-review als onderdeel van het ontwerpproces

Bij Post en Dekker zetten wij VR-review in als onderdeel van het ontwerpproces. Eerder vertelden wij al onze eerste ervaringen...

Eric-Jan Dekker
Door Eric-Jan Dekker - 10 oktober 2019