Meest recente blogartikel

De boer op

Eric-Jan Dekker
door Eric-Jan Dekker op 18-02-16

De boer op

Sinds kort woon ik met mijn gezin in de polder. Daar sta ik soms met verbazing te kijken naar de techniek waarmee de boeren om ons heen het land bewerken. De laatste keer dat ik boeren bijvoorbeeld had zien hooien is misschien wel dertig jaar geleden; toen was dat een traag gebeuren, dat hele dagen kon duren. De snelheid waarmee die boeren nu werken is indrukwekkend en hun moderne equipment is mooi om te zien. Mijn compagnon is een boerenzoon en kent die wereld nog veel beter.

We hebben hier bij Post en Dekker dus een klik met de Nederlandse landbouw, maar dat is niet de reden waarom we voor Food & Dairy, Agro-Food systems hebben gekozen als een van onze vier focusmarkten. Een keuze overigens die zich uitbetaalt, want de helft van de nieuwe klanten die we dit jaar hebben binnengehaald komt uit deze markt.

Nee, het zit ’m erin dat de machinebouwers voor die markt passen in het profiel van onze ideale klant. Ze ontwikkelen hun technologie voor een wereldwijde markt en bouwen hun machines in uiteenlopende varianten, toegespitst op de eisen van de uiteenlopende eindgebruikers wat betreft functionaliteit, capaciteit, lokale bewerkingsmethoden en condities, enzovoort.

Veel van die machinebouwers zijn ooit begonnen als de lokale smid, die machines bouwde zonder enige scheiding tussen ontwikkeling en productie. Natuurlijk zijn zij in de loop der tijd geprofessionaliseerd, maar wij kunnen hen helpen daarin nog een stap te zetten. Dat doen we door te zorgen dat ze een goed platform hebben waarop ze hun modulair opgebouwde machines kunnen ontwerpen – zo kunnen ze de order engineering scheiden van de productontwikkeling en elke klant veel sneller bedienen.

In onze privé-omgeving leren we al veel van deze markt, maar om meer de diepte in te gaan zijn we lid geworden van het NEVAT Platform Agro & Food, dat voorjaar 2014 van start ging. Daar willen we met collega-suppliers informatie delen over die markt en onderzoeken hoe we samen van waarde kunnen zijn voor OEM’ers als Lely, bekend van z’n melkrobots. Ik verheug me al op de bezoeken aan die gerenommeerde fabrikanten, voor een kijkje in de ‘stal’.

Wilt u meer informatie over modulaire productfamilies? U vindt het in ons whitepaper Integraal modulair ontwerpen.

Whitepaper Integraal modulair ontwerpen

Eric-Jan Dekker
Geschreven door Eric-Jan Dekker
Eric-Jan is medeoprichter van Post en Dekker en een System Developer in hart en nieren. Hij heeft een passie voor het ontwerpen van slimme, innovatieve productfamilies. Jarenlange ervaring en een flinke dosis lef resulteerden in tal van mooie cases voor OEM-ers in uiteenlopende markten. Benieuwd wat Post en Dekker voor uw organisatie kan betekenen? Eric-Jan legt het u graag uit!
(020-4680839 | Eric-Jan@postendekker.nl)

Gerelateerde artikelen

Samenwerken van idee tot serie productie  | Onze samenwerking met Team Boon

Na een intensieve samenwerking met Boon Edam is hetnieuwe modulaire draaideurenplatform eindelijk op de markt. Natuurlijk zijn...

Eric-Jan Dekker
Door Eric-Jan Dekker - 12 juli 2022
Post en Dekker en Yellax – Samen aan de slag voor de OEM’er

Samen sta je sterker en bereik je meer. Dat is hoe wij onze samenwerking met Yellax ervaren. Door de samenbundeling van onze...

Eric-Jan Dekker
Door Eric-Jan Dekker - 18 augustus 2021
Maak snelle ontwerpkeuzes met prototyping

Met onze hoge kwaliteit prototypes ondersteunen wij de klant met het doorlopen van verschillende fases door het ontwerpproces...

Eric-Jan Dekker
Door Eric-Jan Dekker - 16 juni 2021