Meest recente blogartikel

Avontuur en plezier: Eric-Jan kijkt trots terug tijdens zijn aftreden als mede-directeur

Nicoline Marselis
door Nicoline Marselis op 27-05-24

20240524_183620[1]

Meer dan 25 jaar heeft Eric-Jan Dekker aan Ingenieursbureau Post en Dekker mogen bouwen. In het begin samen met Eelco, maar al lang niet meer met zijn tweeën. Eric-Jan is trots op het hele team dat zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld naar een zelfsturende organisatie. We zijn al lang geen sloepje op zee meer maar een stevig schip dat zijn eigen koers vaart. Het is voor Eric-Jan tijd om terug te treden als directeur. Eric-Jan heeft er vertrouwen in dat Post en Dekker als zelfsturende organisatie verder gaat waarin Eelco Post nog wel actief betrokken zal zijn en hijzelf alleen nog op de achtergrond als eigenaar.

Een groots afscheidsfeest

Afgelopen vrijdag hebben we het afscheid van Eric-Jan grootst gevierd. De avond begon swingend met de Bucket Big Band waar aan het eind Eric-Jan zelf ook mee speelde op zijn Saxofoon. Veel herinneringen, positieve energie en waarderingen werden opgehaald tijdens de wijn speech van Eelco, een visuele speech van Eric-Jan en het heen en weer rennen tijdens de quiz! Bedankt iedereen voor een super avond, aldus Eric-Jan.

Avontuur en trots

Terugkijkend op de afgelopen jaren zijn er twee woorden die Eric-Jan meteen te binnen schieten: avontuur en trots. Zowel zijn eigen ontwikkeling als het ondernemerschap zijn een groot avontuur geweest. Beginnen aan iets zonder te weten hoe het afloopt…dat is een avontuur. Samen met iedereen om hem heen heeft hij hierin kracht en zelfvertrouwen ontdekt. Trots is hij hierin op Eelco, zichzelf en iedereen die heeft bijgedragen aan hoe Post en Dekker vandaag is.

Terugkijken en vooruitkijken

Het meest trots is Eric-Jan op het aangaan van het cyane proces. Twee jaar geleden hebben we besloten om onze bedrijfsstructuur helemaal omver te gooien. Officieel betekende dit al voor Eelco en Eric-Jan het einde van het directeurschap en het begin van een zelfsturende business model. Meebeslissen, transparantie en verantwoordelijk nemen en delen staan nu centraal binnen het gehele team. Vroeger was er minder ruimte voor eigen initiatief op organisatorisch vlak. Het is heel bijzonder om dit nu wel te zien. Dingen loslaten vond Eric-Jan hierin wel de grootste uitdaging. Maar hij is erg dankbaar dat het team hem meteen veel vertrouwen gaf in het overnemen van verantwoordelijkheden.

Post en Dekker zal nog altijd de focus behouden op slim, slimme machines ontwerpen. We gaan door als strategisch partner voor onze klanten als het gaat om ontwikkelen van systemen en machines. Post en Dekker zal zich blijven verrijken met nieuwe technologieën en methoden om met integraal ontwerpen, modularisatie en smart customization OEM-ers de toekomst in te helpen. Volgens Eric-Jan zijn hierin data-driven design, total cost of ownership, duurzaamheid en servitization essentieel.

Eric-Jan laat Post en Dekker achter met een blij en tevreden gevoel. Eric-Jan wenst het hele team veel plezier toe, hoopt dat ze zich zullen blijven ontwikkelen en er wat moois van maken met zijn allen.

 

Nicoline Marselis
Geschreven door Nicoline Marselis
Nicoline is sinds 2018 werkzaam bij Post en Dekker als Engineer. Na haar studie Industrial design engineering aan de TU Delft heeft zij ervaring opgedaan als product designer en design engineer. Nu ontwikkelt ze bij Post en Dekker slimme en flexibele productplatforms en andere innovaties voor de maakindustrie. Heeft u een uitdaging in system development? Nicoline helpt u graag verder! (020-4680839 | nicoline.marselis@postendekker.nl)

Gerelateerde artikelen

Tijd voor een feestje! 25 jaar Post en Dekker | Eric-Jan en Eelco vertellen over de belangrijkste mijlpalen

Hoera! 🥳 Post en Dekker bestaat al 25 jaar! Tijd om terug te blikken op een kwart eeuw vol prachtige ontwikkelingen van het...

Nicoline Marselis
Door Nicoline Marselis - 26 april 2023
Cyaan werken: de toekomst bij Post en Dekker

Een zelfsturende organisatie. Geïnspireerd door het boek ‘Wat is zelfsturing’ van Frederic Laloux is Post en Dekker bezig zich...

Martijn van Til
Door Martijn van Til - 2 februari 2023