Meest recente blogartikel

Werken bij Post en Dekker iets voor jou?

Eric-Jan Dekker
door Eric-Jan Dekker op 24-05-18

Werken bij Post en Dekker
Post en Dekker is een ingenieursbureau die fabrikanten van machinebouwers originele, innovatieve en efficiënte totaaloplossingen biedt.

Met een enthousiast team houden wij ons dagelijks bezig met het verbeteren en implementeren van klant specifieke ordercreatieprocessen. Resultaat: het bieden van een integraal ontwerp van productfamilies om zo de toenemende druk op kostprijs, flexibiliteit, risico’s en time-to-market in de Nederlandse maakindustrie het hoofd te bieden.

Werken bij Post en Dekker, iets voor jou? In dit artikel schetsen wij een beeld van hoe het is om te werken bij Post en Dekker.Fabrikanten van eindproducten, ‘original equipment manufacturers (OEM)’, eisen steeds vaker engineeringsvaardigheden van hun toeleveranciers. Post en Dekker creëert ‘new business’ voor deze OEM-ers.

Wij dragen oplossingen aan die niet direct voor de hand liggen. Dit doen wij onder andere door structureren, integraal ontwerpen en borgen van complexe, configure-to-order, productfamilies. Zo zijn wij in staat meerwaarde te leveren, te borgen en te onderhouden.

Doordat we groeien zoeken wij op meerdere vlakken versterking voor ons team!

Een ambitieus team
Post en Dekker beschikt over een team met  hoogopgeleide, ervaren en creatieve ingenieurs die graag complexe uitdagingen aangaan. Samen met de onze opdrachtgevers realiseren wij integrale oplossingen. Zo zijn we in staat om met elkaar meerwaarde te leveren, te borgen en te onderhouden. Van system development tot smart customization.

Ons team doet dit door ons continu te ontwikkelen, out of the box te denken, open te stellen, onze verantwoording te nemen en directe feedback te geven aan elkaar! Maar bovenal met het uitdragen van enthousiasme!

Waar wij voor staan
Ons dynamische bureau kent een team van creatieve, hoogopgeleide en ervaren ingenieurs, gespecialiseerd in integraal ontwerpen en Smart Customization.

Openheid, eigen verantwoordelijkheid, directe feedback en enthousiasme zijn belangrijke kernwaarden binnen onze organisatie. De kernwaarden opgesomd:

 • Creating new business for OEM.
  We hebben een passie voor de Nederlandse maakindustrie. We halen energie uit samen, originele, slimme en efficiënte productfamilies te ontwerpen. We willen dat onze klanten voorop lopen.
 • Innoveren is ons DNA.
  Geef ons een uitdaging, daar gaan we voor! Wij zijn creatief, en zetten dat in om complexe uitdagingen, simpel en doordacht op te lossen. We denken out of the box en zijn resultaat gericht.
 • Samen het beste resultaat vieren.
  We zijn proactief, professioneel en een voorbeeld voor onze collega’s van zowel ons team als onze opdrachtgevers. We zijn gefocust op toegevoegde waarde voor onze klant. We zijn flexibel in onze inzet en gefocust op, gezamenlijk leveren van het eindresultaat. We delen ervaringen, luisteren naar elkaar en steunen elkaar.
 • Elke dag leren is elke dag groeien.
  Iedere dag beter zijn dan de dag ervoor, of het nu gaat om onze systemen, ons team of onze klanten. We streven altijd naar verbetering door onszelf te blijven ontwikkelen. We stellen vragen en nemen verantwoordelijkheid voor de antwoorden die we geven en de keuzen die we maken.

Daarnaast jagen we als team dromen na. Onze kleine dromen uit het begin hebben we waargemaakt, daar zijn we trots op. Nu worden de dromen groter… Post en Dekker groeit. Ontwerpers met een heldere kijk op de maakindustrie in Nederland. Dat we als klein ingenieursbureau van grote betekenis kunnen zijn voor onze opdrachtgevers zien wij als belangrijkste drijfveer voor de uitvoering van onze opdrachten.

Samen leren en verbeteren
Bij Post en Dekker willen we ons constant blijven verbeteren en ontwikkelen. Dit doen we aan de hand van het Rockefeller Habits Principe.

Ieder kwartaal hebben wij met het team een strategisch overleg waarbij we evalueren en bepalen wat beter kan en moet. In een informele setting formuleren we een verbeterplan en leren we van elkaar. Volgens de aanpak van de Rockefeller Habits komen weer andere tot een drietal principes:

 • Stap 1: Prioriteiten
  Hebben we duidelijke prioriteiten voor de korte en lange termijn? Heeft iedereen zijn eigen prioriteiten daarop afgestemd? Samen werken we om het businessplan te blijven aanscherpen passend te houden op 1 A4’tje.
 • Stap 2: Informatie
  Is er genoeg managementinformatie om de prestaties en de wensen van de klanten te peilen? Werkt iedereen ook met en volgens die informatie?
 • Stap 3: Ritme
  Zijn er regelmatig vergaderingen om de koers en de verantwoordelijkheden scherp te houden? Worden die effectief en zinvol gehouden?

Omdat je strategische plannen op papier staan en het team weet wat ze moet doen, blijft er tijd en ruimte over voor aandacht op groei.

Go Fast gecertificeerd
Sinds kort heeft Post en Dekker het keurmerk van GoFastForward. Dit keurmerk geeft aan dat Post en Dekker investeert in persoonlijke en professionele ontwikkeling. Tevens toont het aan dat we het GoFastForward jaarprogramma met succes hebben afgerond.

Het jaarprogramma van GoFastForward helpt Post en Dekker om direct duurzame groei te realiseren. GoFastForward is opgebouwd rondom internationaal bewezen en direct toepasbare tools, zoals Scaling Up (Rockefeller Habits). Door áán zo aan ons bedrijf te werken, leren wij beter te focussen en voegen we meteen waarde toe.

Onze medewerkers aan het woord

Bas
“Het is inspirerend om bij een bedrijf te werken waarbij iedereen een passie heeft voor productontwikkeling. Daarnaast is de eigen workshop van Post en Dekker uniek voor een ingenieursbureau.

Als je hier tussen de geheime prototypes rondloopt, voel je de innovatie!”

Bas Rottier
Projectleider


Paul“Het integraal aanpakken van projecten met een klein team en deze aanpak (dynamisch, flexibel) overbrengen naar de klant, inspireert mij.

In mijn ervaring een zeer groot verschil met vrijwel al onze opdrachtgevers.”

Paul Post
Senior Engineer 


Overtuigd?
Bij Post en Dekker zijn we altijd geïnteresseerd om kennis te maken met gemotiveerde vakmensen. Dus ben jij op zoek naar passie in je werk en wil je samen originele, slimme en efficiënte productfamilies ontwerpen? Ben je creatief en in voor een uitdaging? En wil je een toegevoegde waarde zijn voor zowel het team als voor de klant?

Wij nodigen je uit te solliciteren! Lees meer over de functies en beschikbare vacatures op onze ‘werken bij pagina’!

Eric-Jan Dekker
Geschreven door Eric-Jan Dekker
Eric-Jan is medeoprichter van Post en Dekker en een System Developer in hart en nieren. Hij heeft een passie voor het ontwerpen van slimme, innovatieve productfamilies. Jarenlange ervaring en een flinke dosis lef resulteerden in tal van mooie cases voor OEM-ers in uiteenlopende markten. Benieuwd wat Post en Dekker voor uw organisatie kan betekenen? Eric-Jan legt het u graag uit!
(020-4680839 | Eric-Jan@postendekker.nl)

Gerelateerde artikelen

Avontuur en plezier: Eric-Jan kijkt trots terug tijdens zijn aftreden als mede-directeur

Meer dan 25 jaar heeft Eric-Jan Dekker aan Ingenieursbureau Post en Dekker mogen bouwen. In het begin samen met Eelco, maar...

Nicoline Marselis
Door Nicoline Marselis - 27 mei 2024
Tijd voor een feestje! 25 jaar Post en Dekker | Eric-Jan en Eelco vertellen over de belangrijkste mijlpalen

Hoera! 🥳 Post en Dekker bestaat al 25 jaar! Tijd om terug te blikken op een kwart eeuw vol prachtige ontwikkelingen van het...

Nicoline Marselis
Door Nicoline Marselis - 26 april 2023
Cyaan werken: de toekomst bij Post en Dekker

Een zelfsturende organisatie. Geïnspireerd door het boek ‘Wat is zelfsturing’ van Frederic Laloux is Post en Dekker bezig zich...

Martijn van Til
Door Martijn van Til - 2 februari 2023