Meest recente blogartikel

Werken bij Post en Dekker

Joyce Woudenberg
door Joyce Woudenberg op 12-05-21

De afgelopen jaren is Ingenieursbureau Post en Dekker flink gegroeid. Uiteraard met onze toonaangevende projecten maar ook met enthousiaste medewerkers!

Het Post en Dekker team is jong, uitdagend, uniek, vooruitstrevend én marktleider. Een team dat altijd plaats heeft om verder te groeien. Hoe is het om te werken bij Post en Dekker?

Als recruiter loop ik al heel wat jaren mee en heb ik ons team zien groeien. Om je een beeld te geven over het reilen en zeilen bij ons op de werkvloer heb ik met 14 ambitieuze collega’s gesproken over de pluspunten, uitdagingen en werkomstandigheden. Benieuwd wat ze te zeggen hebben? Lees snel verder. 👇🏼

Wat vinden onze medewerkers van hun werkzaamheden?

Onze dagelijkse werkzaamheden maken ons enthousiast over ons werk. Onder mijn collega’s heb ik in kaart gebracht wat ervoor zorgt dat ze met veel plezier bij ons (blijven) werken.

Grote diversiteit
Wat door iedereen wordt aangegeven is de hoge mate van diversiteit. Samen werken we namelijk aan verschillende projecten bij verschillende opdrachtgevers en dat ook nog eens in verschillende branches. Zo houden we het werk spannend en uitdagend.

Grote leercurve en goede kennisdeling
Onze medewerkers geven aan dat naast de diversiteit de leercurve ook groter is dan bij andere werkgevers. Samen met de klant leren we heel veel en met deze kennis dragen we ook bij aan onze interne kennisdeling. Een optimale manier van samenwerken dus. 

Zo leren we van elkaar met onze eigen Wiki-pagina en interne masterclasses.

Gestructureerd werken via scrum
Bij Post en Dekker houden we ervan om methodisch te werken aan de hand van verschillende modellen. Een mooi voorbeeld hiervan is de scrum-methode. Dit houdt onze werkzaamheden lekker overzichtelijk met projecten die een duidelijk begin, midden, eind en evaluatiemoment hebben. 

Deze manier van werken zorgt voor ritme, iets wat door velen van ons als zeer prettig wordt ervaren.

Een paar van onze medewerkers vertellen je in deze video er meer over:

 

Hoe is de werksfeer bij Post en Dekker?

Een werkplek wordt pas écht leuk met een goede werksfeer. Belangrijk binnen ons team zijn de korte lijnen en de informele gang van zaken.

20210511_165103

Ruimte voor experiment en groei
Hoewel Post en Dekker geen strakke hiërarchie kent is door onze hoge mate van professionaliteit altijd ruimte voor experimenten en groei. Sterker nog, dit wordt juist actief gestimuleerd!

Dit houdt in dat er altijd ruimte is voor jouw eigen zelfstandige projecten. Het enige wat we van je vragen is een constant kritisch oog dat zegt wat je beter had kunnen doen.

Op deze manier groeit ons team in kwaliteit en word jij zelf als werknemer uitgedaagd. Geen tijd om in te dutten! 😉

Daar komt nog bij dat we je extra ruimte geven voor het ontwikkelen van nieuwe hard en soft skills. Hiervoor hebben we maar liefst 80 uur per jaar vrij geroosterd! Uiteraard kan je dit indelen naar wens. De één gaat bijvoorbeeld een management cursus doen, de ander gaat voor een workshop spuitgieten. Waar kies jij voor?

20210511_125409

Jong team met gezellige activiteiten
Het Post en Dekker team is jong en is altijd in voor gezellige informele activiteiten. Uiteraard lunchen we altijd gezellig samen, houden we regelmatig een borrel en wordt er vaak een potje tafeltennis gespeeld. 🏓

Maar dat is nog niet alles.. we organiseren regelmatig leuke uitjes zoals electrocrossen, zeevissen en wiskeyproeven.

Zelfstandigheid en samenwerken

Wat ook kenmerkend is aan werken bij Post en Dekker, is een gezonde afwisseling tussen zelfstandigheid en samenwerken. We vinden het belangrijk om samen te leren en in teams streven we naar gelijkwaardige samenwerking en kennisdelen.

Daarnaast is er groot vertrouwen in onze collega’s. We werken standaard op kantoor, maar ook heel regelmatig bij opdrachtgevers of naar eigen inzicht zelfstanding thuis. Het is allemaal mogelijk en hier kan je zelf sturing aan geven. Iets wat binnen Post en Dekker ook erg gewaardeerd wordt.

20210511_105849

Wat nog meer leuk is aan werken bij Post en Dekker..

Eigenlijk is alles leuk aan werken bij Post en Dekker. Maar naast bovengenoemde aspecten krijg je natuurlijk ook een leuk marktconform salaris. Onze winstdeling maakt het nóg leuker en we betalen de helft van je pensioenpremie!

Daarnaast kom je te werken op een hippe, opkomende locatie in het nieuwe centrum van Amsterdam aan het IJ.

Wil je parttime werken? Geen probleem. Ook hier bieden wij mogelijkheden voor.

PenD Alumni 2018_01Sluit jij je aan bij het Post en Dekker team?

Ik hoop dat je een beetje een idee hebt hoe het is om te werken bij Post en Dekker. Ben je nieuwsgierig welke vacatures we hebben openstaan? Deze vind je op onze vacature-pagina.

Wil je eerst even vrijblijvend kennismaken met mij om te kijken of het klikt? Gezellig! Ik nodig je graag uit voor een kopje koffie. ☕

Maak kennis met onze collega's

 

 

Joyce Woudenberg
Geschreven door Joyce Woudenberg

Gerelateerde artikelen

Avontuur en plezier: Eric-Jan kijkt trots terug tijdens zijn aftreden als mede-directeur

Meer dan 25 jaar heeft Eric-Jan Dekker aan Ingenieursbureau Post en Dekker mogen bouwen. In het begin samen met Eelco, maar...

Nicoline Marselis
Door Nicoline Marselis - 27 mei 2024
Tijd voor een feestje! 25 jaar Post en Dekker | Eric-Jan en Eelco vertellen over de belangrijkste mijlpalen

Hoera! 🥳 Post en Dekker bestaat al 25 jaar! Tijd om terug te blikken op een kwart eeuw vol prachtige ontwikkelingen van het...

Nicoline Marselis
Door Nicoline Marselis - 26 april 2023
Cyaan werken: de toekomst bij Post en Dekker

Een zelfsturende organisatie. Geïnspireerd door het boek ‘Wat is zelfsturing’ van Frederic Laloux is Post en Dekker bezig zich...

Martijn van Til
Door Martijn van Til - 2 februari 2023