Meest recente blogartikel

VR-review als onderdeel van het ontwerpproces

Eric-Jan Dekker
door Eric-Jan Dekker op 10-10-19

vr-sessie-post-en-dekker

Bij Post en Dekker zetten wij VR-review in als onderdeel van het ontwerpproces. Eerder vertelden wij al onze eerste ervaringen met virtual reality. In dit artikel vertel ik hoe wij VR-reviews onderdeel van onze werkwijze hebben gemaakt.

Experiment met virtual reality

Eerder dit jaar zijn wij een experiment met virtual reality gestart. Met een VR-bril lieten wij betrokkenen bij het project de ontwerpen zien in een virtuele omgeving. Tijdens de ontwerpfase was het hierdoor al mogelijk om de machine ‘in het echt te zien’. Het levert ook waardevolle feedback op, omdat het tijdens een VR-review mogelijk is om handelingen en functies te bekijken en uit te voeren.

Ruimte ingericht voor virtual reality

Het experiment met de VR-reviews werd erg positief ontvangen bij klanten. Het is dankzij virtual reality mogelijk om het ontwerp op ware grootte te zien, maar ook om het te tonen aan medewerkers van diverse afdelingen.

Samen met drie enthousiaste klanten hebben wij een vaste VR-ruimte ingericht op ons kantoor in Amsterdam. Hier staat een opstelling met sensoren, systemen en brillen. Ieder moment van de dag kunnen wij in virtual reality ontwerpen bekijken. Omdat het een semipermanente opstelling is, is het ook mogelijk om een VR-review op locatie of bij een klant te houden.


Virtual reality als onderdeel van het ontwerpproces

Het succesvolle experiment heeft ertoe geleid dat virtual reality een vast onderdeel van ons ontwerpproces is geworden. Ieder moment van het ontwerpproces is het mogelijk om het ontwerp ‘even in het echt te bekijken’. Zowel voor klanten als engineers onderling en voorn alle andere stakeholders die bij het ontwerp betrokken zijn. Zo vergroten we optimaal de acceptatie.

Wil je meer weten over wat ons drijft en hoe wij denken en werken? Download dan de whitepaper Creating new business for OEM.

Creating new business for OEM

 

Eric-Jan Dekker
Geschreven door Eric-Jan Dekker
Eric-Jan is medeoprichter van Post en Dekker en een System Developer in hart en nieren. Hij heeft een passie voor het ontwerpen van slimme, innovatieve productfamilies. Jarenlange ervaring en een flinke dosis lef resulteerden in tal van mooie cases voor OEM-ers in uiteenlopende markten. Benieuwd wat Post en Dekker voor uw organisatie kan betekenen? Eric-Jan legt het u graag uit!
(020-4680839 | Eric-Jan@postendekker.nl)

Gerelateerde artikelen

Wat is system development?

De wereld verandert in snel tempo, zo ook de maakindustrie. Niet alleen heeft de maakindustrie te maken met technologische...

Eelco Post
Door Eelco Post - 23 maart 2023
Wat is integraal ontwerpen?

In de maakindustrie wil je niet alleen een functioneel ontwerp, maar onder andere ook optimale afstemming op de marktwens, een...

Eric-Jan Dekker
Door Eric-Jan Dekker - 15 oktober 2019