Meest recente blogartikel

Uitbreiding management team Post en Dekker

Steffan Smit
door Steffan Smit op 18-05-21

Foto SteffanIn ons vorige artikel is verteld hoe het is om te werken bij Post en Dekker en hoe belangrijk professionalisering is voor ons. In dat kader hebben we per 1 mei ons management team uitgebreid van 2 naar 3 met de toetreding van mijzelf, Steffan Smit, in de functie van Manager Operations.

Deze uitbreiding is een direct gevolg van de wens om het sturend orgaan van Post en Dekker te verbreden en op die manier de gewenste groei mogelijk te maken.

In dit artikel lees je meer over mijn nieuwe rol bij Post en Dekker, mijn drijfveren en toekomstplannen bij Post en Dekker.

Steffan aan het woord

Ik ben eigenlijk een muzikant die gelukkig vroeg genoeg bedacht dat het creëren van technische en bedrijfskundige oplossingen waarschijnlijk een betere boterham zouden opleveren dan mijn piano. Ik ben woonachtig in Alkmaar, 44 jaar, vader van 2 dochters en al bijna 10 jaar deel van het Post en Dekker team. Als onderdeel van onze teamontwikkeling hebben we afgelopen jaar allemaal onze drijfveren in kaart gebracht. Dat heeft ons allemaal, en mijzelf zeker ook, een goede spiegel voorgehouden. Mede als gevolg daarvan kan ik mezelf typeren als iemand die gedreven wordt door nieuwsgierigheid, originaliteit, plezier en onafhankelijkheid. En die drijfveren dragen zeker bij aan mijn drang om te creëren, een team, een technische oplossing, een proces of....muziek!

Mijn loopbaan bij Post en Dekker

Eind 2011 ben ik gestart bij Post en Dekker als senior engineer en in de loop van bijna 10 jaar onder diverse noemers actief in veel system development en CtO-projecten. Naast mijn werk in de projecten ben ik in groeiende mate betrokken geweest bij de organisatie en groei van het Post en Dekker team, de ontwikkeling van de Post en Dekker toolkit en de relaties met veel Post en Dekker klanten.

Post en Dekker is niet zomaar een ingenieursbureau. Het is een club met een duidelijke overtuiging over de juiste manier om te ontwikkelen, waar creativiteit en skills hand in hand gaan en die een duidelijk plek in de markt in neemt. Onze klanten waarderen de creativiteit en “development know how” die wij ze te bieden hebben. Dat maakt waarom ik hier enorm op mijn plek ben.

Professionalisering

Mijn wens om me nadrukkelijk met de roadmap en richting van Post en Dekker te bemoeien, in combinatie met de wens van Eric-Jan en Eelco om te verbreden en verder te professionaliseren, heeft nu geleid tot een plek voor mij in ons management team als Manager Operations. Een ontwikkeling waar ik uiteraard erg trots op ben en ik heb erg veel zin om met het hele team verder te bouwen.”

Met de groei van het management team van 2 naar 3 hebben we de verdeling van de verantwoordelijkheden geëvalueerd en opnieuw vastgelegd. Zoals mijn nieuwe functietitel doet vermoeden zal ik mij met name richten op de operatie met daaronder de peilers resources, planning en kwaliteit. Met andere woorden, het is mijn verantwoordelijkheid om de juiste teams samen te stellen voor onze projecten en zorg te dragen voor de juiste werkwijze in die projecten. Bij Post en Dekker geloven we erin dat onze kwaliteit geborgd wordt door inzet van de slimme mensen die ons team rijk is en de inzet van onze toolkit. Daarnaast blijf ik actief in projecten waarin we stuk voor stuk slimme oplossingen creëren voor onze klanten.”

Ontwerp zonder titel (21)

Eric-Jan Dekker; ”We zijn blij dat Steffan zich aansluit bij het management team. Hiermee zet Post en Dekker de weg voort naar verdere groei. Passend in het strategisch plan waarin verdere professionalisering en groei een focus heeft. Met deze nieuwe rolverdeling binnen het Management van Post en Dekker zijn we beter in staat om invulling te geven toekomstige aan ontwikkelingen en onze roadmap om slim, slimme machine platformen te ontwikkelen en te borgen voor onze opdrachtgevers.

Zelfontwikkeling bij Post en Dekker

Bij Post en Dekker worden experimenten en groei actief gestimuleerd. Zo is er altijd ruimte voor zelfontwikkeling. We zijn begonnen als Post en Dekker, maar in 2021 is Post en Dekker veel meer dan dat. We zijn een team, een echte organisatie.

Door ons team uit te breiden genereren we meer slagkracht om deze groei te verwezenlijken. De uitbreiding van de directie naar drie man is hier een onderdeel van.

Groei mee met Post en Dekker

Wil je ook meegroeien met mij en de rest van het Post en Dekker team? Dan ben ik benieuwd naar jouw verhaal.

 

Nieuwe call-to-action

Steffan Smit
Geschreven door Steffan Smit