Meest recente blogartikel

Post en Dekker werkt met partners aan VentilAid Pro

Eric-Jan Dekker
door Eric-Jan Dekker op 21-04-20

ventilaidpro

Het Coronavirus houdt Nederland en de rest van de wereld flink in zijn greep. Niet alleen zijn de effecten van de maatregelen voor het beperken van de verspreiding duidelijk merkbaar in de maatschappij, maar zorgt COVID-19 ook voor grote druk op de zorg.

Het aantal besmettingen met het Coronavirus is de afgelopen periode flink gestegen, net als het aantal met het Coronavirus besmette patiënten op de Intensive Care. Half maart werd bekend dat de druk op de IC’s steeg en dat eind mei een hoge piek wordt verwacht in het aantal patiënten (NOS). Om deze piek aan te kunnen, hebben de ziekenhuizen hard gewerkt om meer bedden en apparatuur te krijgen om coronapatiënten te kunnen verzorgen. Met name aan beademingsapparatuur is een dreigend tekort, omdat er een beperkt aantal beschikbaar zijn en levering lang duurt.

Bijdrage leveren aan de zorg

Als Post en Dekker willen wij onze bijdrage leveren door onze kennis in te zetten om de zorg te ondersteunen. Concreet resulteert dit in het ontwikkelen van beademingsapparatuur en onderdelen voor apparaten.

Samen met diverse partners hebben wij het VentilAid Pro-project opgezet. Het open source ontwerp VentilAid is als basis gebruikt voor het beademingsapparaat, waarbij deze is doorontwikkeld om ingezet te kunnen worden voor coronapatiënten in ziekenhuizen. Zo is er besturing toegevoegd en zijn er diverse prototype-onderdelen geproduceerd.

Het apparaat zorgt voor 10 tot 30 ademhalingen per minuut en is geschikt voor een volume tot 800 ml. VentilAid Pro heeft een druk gereguleerd systeem (max 35cmH2O) en een I:E ratio van 1:2. Tot slot beschikt het over een zuurstofaansluiting, die gebruikmaakt van aanwezige de zuurstof ringleiding van een ziekenhuis.

 

Onze partners voor de VentilAid Pro

Voor de VentilAid Pro werken wij samen met Oceanz (3D printer, ISO 13485 gecertificeerd), Angst+Pfister (Parts Supply) en Systony (marketing).

Hacketon

We hebben dit project heel ‘hands-on’ aangevlogen; een echte ‘hacketon’ Alles is er op gericht m zo snel mogelijk voortgang te boeken en aan specificaties te voldoen. Het ontwerp is er op gericht om snel en eenvoudig te kunnen produceren met beschikbare onderdelen, de inzet van 3D printen biedt dan veel mogelijkheden.

Ook partner worden?

Kan jouw organisatie ons helpen bij de ontwikkeling en naar de zorg brengen van de VentilAid Pro? Neem dan contact op met Eric-Jan Dekker via telefoonnummer 06-261 02 163 of neem contact op via onze website.

Eric-Jan Dekker
Geschreven door Eric-Jan Dekker
Eric-Jan is medeoprichter van Post en Dekker en een System Developer in hart en nieren. Hij heeft een passie voor het ontwerpen van slimme, innovatieve productfamilies. Jarenlange ervaring en een flinke dosis lef resulteerden in tal van mooie cases voor OEM-ers in uiteenlopende markten. Benieuwd wat Post en Dekker voor uw organisatie kan betekenen? Eric-Jan legt het u graag uit!
(020-4680839 | Eric-Jan@postendekker.nl)

Gerelateerde artikelen

Hoe we de acceptatie bij ontwikkelingen vergroten met VR

De toepassing van VR, oftewel virtual reality, is de afgelopen jaren flink toegenomen. Ook bij Post en Dekker maken wij hier...

Eric-Jan Dekker
Door Eric-Jan Dekker - 23 mei 2019
Onze toolbox: conceptontwikkeling – van niets naar iets

Vanuit de serie 'Onze toolbox' delen we ditmaal onze visie en werkwijze ten aanzien van conceptstudie en -ontwikkeling.

Binnen

Nicoline Marselis
Door Nicoline Marselis - 13 maart 2019