Meest recente blogartikel

Hoe past mechatronica feilloos in de integrale oplossingen van Post en Dekker?

Brian Hogervorst
door Brian Hogervorst op 18-09-23

2023-09-18 15_36_53-Presentatie2 - PowerPoint

In ons vorige blog kon je lezen wat mechatronica precies is. Maar wat betekent het voor Post en Dekker? Lees snel verder en ontdek hoe we met deze expertise onze klanten nog beter van dienst zijn. 

Het leveren van integrale oplossingen

Bij Post en Dekker streven we samen met onze klanten naar integrale oplossingen. We kijken niet alleen naar de specifieke ontwerpuitdagingen, maar nemen alle aspecten van systeemontwikkeling mee in het proces. Hierbij kun je denken aan modularisatie, maakbaarheid en productie, maar ook de implementatie, het uiteindelijke gebruik, sales en bijvoorbeeld de inkoop van onderdelen. Hierdoor kunnen we het bedrijfsproces en de hele supply chain van OEM'ers optimaal bedienen. We begrijpen alle disciplines en behalen zo de beste resultaten in de ontwikkeling van systemen, waaronder ook mechatronische systemen.

Eelco Post, technisch directeur bij Post en Dekker ligt toe: “Het grootste voordeel van onze kennis van mechatronica is dat we iets bijdragen op elk aspect van het project. We zien vaker dat binnen bedrijven interne conflicten ontstaan binnen de drie disciplines, hardware, software en mechanica. Als we onze kennis in kunnen zetten in een project kunnen wij samen met alle afdelingen het beste resultaat neerzetten.”

Het samenspel van hardware, software en mechanismen

De systemen van onze klanten bestaan niet alleen uit mechanische componenten, maar ook uit hardware- en softwarecomponenten. Eelco: “Wij bieden integrale oplossingen aan, dus het past helemaal in ons straatje om ook mee te denken met de hardware en software integratie.”

In het verleden hebben we al op bepaalde niveaus meegedacht in mechatronische systemen, onder andere bij de selectie van componenten zoals motoren en sensoren. Nu gaan we een stap verder en kunnen we ook functioneel de machinebesturing ontwerpen. Machinebesturing bepaalt hoe alle componenten samenwerken. Eelco: “Samen met de klant definiëren we de functionaliteiten van de machine en bepalen we hoe het apparaat zich moet gedragen.”

De rol van Post en Dekker in de applicatie/implementatiefase

Na de systeemontwikkeling volgt de applicatie- of implementatiefase. Dit is niet het terrein waarop Post en Dekker zich primair wil begeven, aangezien de programmeerkennis en besturingssystemen vaak al bij de klanten zelf aanwezig zijn. We hebben de kennis en expertise in huis om hierover mee te denken op een hoger integraal niveau. Mocht er behoefte zijn aan verdere ondersteuning tot en met de software kunnen wij die wel leveren. Onze focus zal liggen op samen met de klant ervoor zorgen dat het eindproduct volledig geïntegreerd is en dat alle aspecten van de machine op hetzelfde niveau ontwikkeld zijn.

De waarde van onze skillset in de conceptfase

Onze mechatronische skillset zetten we met name in tijdens de conceptfase. Dankzij onze brede kennis van alle disciplines bij onze klanten kunnen we verschillende oplossingen afwegen. Soms kan een mechanische oplossing volstaan, maar in andere gevallen kunnen sensoren bijvoorbeeld een betere functionaliteit bieden.

Bas Rottier, R&D manager bij RAVO werkt veel samen met het team van Post en Dekker aan verschillende projecten. Ook hij ziet steeds meer expertise op het gebied van mechatronica bij Post en Dekker. Bas: “Vooral in de concept fase zie ik de toegevoegde waarde van ‘mechatronisch denken’. Er wordt door deze denkwijze efficiënter tot de beste oplossing gekomen.”

Bij Post en Dekker begrijpen we het belang van mechatronica en investeren we in onze kennis en vaardigheden op dit gebied. Door integrale oplossingen aan te bieden en zowel hardware als software in onze expertise op te nemen, streven we ernaar onze klanten nog beter van dienst te zijn.

Daarnaast is mechatronica ook een sleutel voor uitdagende projecten. Ruben Hoogerwerf, projectleider bij Post en Dekker: “We zijn allemaal op zoek naar een uitdaging, dat zit in ons Post en Dekker-DNA. De veelzijdigheid van mechatronische projecten is per definitie groter dan een mechanisch project.”

Samen met onze klanten ontwikkelen we geïntegreerde systemen die voldoen aan alle eisen en verwachtingen. Bij Post en Dekker staan we klaar om de uitdagingen van de toekomst aan te gaan en samen met onze klanten te groeien.

 

Brian Hogervorst
Geschreven door Brian Hogervorst

Gerelateerde artikelen

Wat is Mechatronica? De integrale benadering van software, hardware en mechanica.

Als je om je heen kijkt, zul je ontdekken dat mechatronica een onmisbaar onderdeel is geworden van vrijwel alle systemen in ons...

Brian Hogervorst
Door Brian Hogervorst - 13 juli 2023